Viking Allround Klapschaats

Viking
    Levertijd:1 werkdag
  • Beschrijving

Serienummer 79412.90.2 maat 41

Bestel hier snel en eenvoudig je Viking Allround klapschaatsen

Beschrijving Viking Allround klapschaats

De Viking Allround is afgebeeld met een Nagano Special onderstel.

Wanneer u opzoek bent naar een betaalbare en goed ondersteunende schaatschoen die perfect op uw voet aansluit, dan is de thermoplastische Allround schaatsschoen van Viking een uitkomst.

Contrefort van de schoen is thermoplastisch en kan na opwarming in de speciale ovens vormen naar je voet. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm waardoor u onbezorgd kunt schaatsen.

De schaatsschoen is gemaakt van kangoeroeleer en heeft een ingezet enkelstuk van stretchmateriaal. Het enkelstuk beschermt uw achillespees bij de strekking van de enkel.

De Viking Allround schoen onderscheidt zich van de Viking Marathon Special schoen door de uitgesneden voetholte ondersteuning en doordat de hiel met carbon is verstevigd.

De Viking Allround schoen is zeer veelzijdig. U kunt deze schaatsschoen monteren met een vast ijzer. De vaste potten zijn in twee hoogtes verkrijgbaar. Potten hoog en potten laag, deze twee verschillen dertien mm. in hoogte.

Om deze schoenen perfect om je voeten te krijgen is een föhn nodig van minimaal 500 watt of een hete lucht pistool c.q. verfstripper. De plaats waar de schoen moet worden gemodelleerd , met de föhn/blower verwarmen op een afstand van 6 a 7 cm vanaf de schoen. De föhn blower steeds blijven bewegen , anders verbrandt het leer !!

Voel dan met de hand aan de binnenkant van de schoen of de warmte geheel door het leer is getrokken. De binnenkant moet dan circa 70 graden celcius aanvoelen.

Is de plek op deze temperatuur , dan de schoen aantrekken , de veters losjes aanrijgen  en circa 5 minuten gaan staan.

Daarna gaan zitten en de schoen verder laten afkoelen, waarna hij kan worden uitgetrokken.

Zonder deze behandeling knellen de schoenen bij de meeste mensen aan de buitenkant van de voet.

Op deze wijze kunnen ze geheel naar het model van de voet worden gevormd.